Leven vol met yoga

De grote vakantie is alweer in zicht, en deze zomer stoppen we even een paar weken met de lessen. Ik vraag me af hoe ik zonder de lesjes moet. Want wat is het toch fijn om les te geven! 

Niet dat we stil zitten, want de voorbereidingen zijn alweer in volle gang voor het volgend schooljaar.

Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor de yogalessen! De terugkoppeling die ik van de cursisten krijg geven zo veel voldoening, dat is waar ik het voor doe, en bewijst de kracht van yoga. Nek en schouderklachten verdwijnen, de rug die soepel wordt. De rust en ontspanning die het mensen geeft, en leuke vakantiekiekjes die ik krijg van mensen die door yoga beoefenen op vakantie.  

Ik probeer een goede balans te vinden tussen de spiritualiteit van yoga en de nuchtere mens, zodat dit voor iedereen heel toegankelijk is.  Voor mij persoonlijk was die spiritualiteit wel heel belangrijk, omdat een aantal levensvragen werden beantwoord. Mede dankzij de Integrale yoga opleiding in Rotterdam vielen er een hoop puzzelstukjes op zijn plek.  

Daardoor drijft mij dit elke dag om - naast mijn baan - mij in te zetten voor de yoga, niet alleen het fysieke gedeelte (les geven), maar ook het geestelijke (voorbereidingen, meditatie, vega voeding). 

Ik geloof 100% dat door de yoga te integreren in je leven, je bewust wordt. Bewustwording in je gezondheid, bewustwording in milieu en de mensen om je heen. In het prachtige boek: "Ki" van Hans Peter Roel wordt het leven van een man beschreven met een druk bestaan, waar geld verdienen prioriteit is. Noodgedwongen komt hij in een boeddhistisch klooster, en daar hoort hij voor het eerst in jaren weer vogels fluiten. Dit is een mooi voorbeeld van hoe het leven aan je voortrekt zonder het écht te leven. Alsof er een sluier overheen is getrokken. 

Door de yoga heb ik geleerd om een stap terug te doen, gekozen voor een parttime baan, met meer vrije tijd. En daarin ligt wat echt belangrijk is, gezin/familie, voor jezelf zorgen, hobby's (In mijn geval yogales geven). 

Betekend dat dat ik nooit meer in de stress schiet? Uit de bocht vlieg? Natuurlijk niet! Maar waar ik mij vroeger druk maakte om elk onbenullig ding, laat ik die nu voorbij gaan. 

 

Benieuwd wat yoga voor jou kan betekenen? 

In augustus starten er proeflessen, dus hou de website of facebook in de gaten.

 

Liefs, Coalie