Soepjes, ik ben gek op soepjes! Ze zijn ontzettend gezond, vol met groente, of te wel, echt kracht eten. Ze verwarmen je in de winter en verfrissen in de zomer. Nee ik kan echt nooit meer zonder mijn verse huisgemaakte soepjes. Ik gebruik altijd de bouillonblokjes van Zonnatura. Deze hebben geen schadelijke e-nummers, en smaken puur.

Pompoensoep

 

Ingrediënten

- 1 pompoen

- Grote ui

- 1 knoflookteen

-2 cm gember geschild

- 1,5 theelepel kurkuma (geelwortel)

- 1 theelepel gemalen komijn

- 2 zonnatura bouillon blokjes

- Olijfolie

- Water

- Staafmixer

 Snij de pompoen in een aantal stukken en verwijder de pitjes. Zet de stukken op een bakplaat en smeer in met wat olijfolie. Rooster de pompoen 30 minuten op 200 graden. Snij de ui, knoflook en gember fijn en fruit ze in de soeppan even aan. Meng de kurkuma en konijn erdoor, en vlak daarna de pompoen stukken zonder schil. Roer even door en doe zoveel water in de pan dat de groente onderstaan. Bouillonblokjes erdoor heen en laat 20 minuten pruttelen. Staafmixer een geniet van dit ontzettend gezonde soepje!

Preisoep met ricotta en preisalsa

 

Ingrediënten

- 3 a 4 prei, zet 2 handjes prei apart weg

- Een grote ui

- Teentje knoflook

- 2 zonnatura bouillonblokjes

- Scheutje (kook) room

- Bakje ricotta

- 2 eetlepels pijnboompitjes

- Olijfolie

Bak je ui en de knoflook aan in olijfolie, en doe je prei erbij. Als de prei zacht is, giet water in de pan tot de groente net onder staan. Bouillonblokjes erbij en laat de soep `15 a20 minuten koken. Ondertussen hak de overige prei fijn in de keukenmachine met een scheut olijfolie en zeezout. Dit is de prei salsa. Haal de soep van het vuur en schenk een flinke scheut room bij de soep en pureer. Dien op in soepkommen, laat een lepel preisalsa en een lepel ricotta in de soep vallen. 

 


Zoete paprika soep

 

Ingrediënten 

- 4 puntpaprika

- 1 ui

- 1 teentje knoflook

- 1 prei

- 4 tomaten

- 2 bouillonblokjes van zonnatura

- Klein blikje tomatenpuree 

- Theelepel suiker

- Olijfolie

- Peper en zout

Snij de groente in stukjes en bak aan met een scheutje olijfolie tot de groente zacht zijn. Blikje tomaten puree erbij en de suiker. Schep goed om. Schenk water in de pan tot de groente net onder staan, doe de bouillonblokjes erbij en laat 15 a 20 minuten koken. Eventueel afmaken met peper en zout naar smaak.

 

 

Zoete aardappel-Wortel soep met bosui

 

Ingrediënten

- Een grote zoete aardappel

- 5 a 6 wortelen van een bosje of 2 winterpenen

- 1 grote ui

- 1 teen knoflook

- 2 cm gember

-  Theelepel kurkuma

- theelepel komijnzaad gemalen

- Een paar bosuitjes (pijpajuin)

- Olijfolie

- Peper en zout

Schil de zoete aardappel en wortelen en snij deze in stukken, mag grof. Snij de ui, de gember en de knoflook en fruit deze aan in de olijfolie. Kurkuma en komijn erbij, roer goed door en zet de groente onder water tot ze net onder staan. Kook 15 a 20 minuten en pureer de soep. Naar smaak peper en zout.  Snij de bosuitjes, serveer de soep in een kom en sprenkel de uitjes er over heen.