Al enige tijd oefen ik in lunchen maken, thuis als ik vrij ben of als ik werk. Met enige regelmaat krijg ik vreemde blikken en  vragen van collega's "wat ik nu weer eet". De lunch is uitermate geschikt om extra groente binnen te krijgen, en eens van die saaie boterham af te komen. Ten minste, waar ik vandaan kom is het een soort van Nationaal Erfgoed, de boterham. Kom niet aan de boterham. Echter, er zijn steeds meer aanwijzingen dat tarwe helemaal niet zo gezond is. Het maakt je dik, en onze darmen kunnen er slecht tegen. Neem eens een spelt boterham!

Het is een graan maar wordt heel anders verteerd dan tarwe. Deze lunches zijn iets meer werk, maar een heerlijke gezonde lunch gegarandeerd!

Omelet met kikker erwten salade op spelt brood

 

Ingrediënten

- 2 eieren

- halve blik kikker erwten

- Teentje knoflook

- Sneetje spelt brood

-  Kwart halloumi kaas (Bij A.H Mol verkrijgbaar bij de voorverpakte kaas naast het brood)

- E.v theelepel Ras el hanout (marokaanse kruidenmix)

- E.v Koriander

Kluts de eieren, en bak er een omelet van, leg even weg. Hak de knoflook fijn en bak in een scheutje olijf olie de kikker erwten, knoflook en de halloumi ongeveer 5 a 6 minuten heet. Meng de kruiden erdoor heen. Smeer een beetje roomboter op de snee spelt, leg de omelet erop en het kikker erwten mengsel eroverheen. Strooit zeezout over het geheel.