Tieneryoga


Voor tieners van ongeveer 11 tot 16 jaar is er speciale tieneryoga. 

Vooral deze groep krijgen dagelijks te maken met enorm veel prikkels. Presteren op school, groepsdruk, onzekerheden over uiterlijk en innerlijk (Zie ik er wel leuk uit? Ben ik wel leuk genoeg?), en stellen zich vragen over: Wie ben ik en wie/wat wil ik worden?

Daarbij zijn veel kinderen HSP (High Sensitive People), en tel daarbij op de druk van sociale media. U kan zich voorstellen dat dit enorm veel onrust met zich mee kan brengen.

Ter vergelijking: Een tiener in de middeleeuwen kreeg in zijn hele leven net zoveel prikkels binnen, wat de tiener in anno 2019 binnenkrijgt in 1 dag. 

 

In tieneryoga wordt veel aandacht besteed hoe je met deze zaken om kan gaan d.m.v. yoga, meditatie en mindfulness technieken. 

 

Hoe een tieneryoga uurtje eruit kan zien:

 

De tieners komen binnen met een handdoekje en eventueel "nop"sokken, en zoeken een matje uit. Er volgt een korte meditatie om rustig te worden. De volgende 10 minuten wordt er aandacht besteed aan één onderwerp zoals gezondheid, beweging, actuele onderwerpen, bewustwording enz. Daarna leren we een toffe flowyoga reeks, die thuis ook makkelijk uitvoerbaar is. Er wordt ingespeeld op zelfvertrouwen en kracht. 

Dan volgt een eindmeditatie, en worden handvatten meegegeven (vaak een naslagwerkje).

We drinken altijd een lekker kopje thee! 

 

Nieuwsgierig? Kom eens een proeflesje volgen!